26 juni 2008

Reseblogg: Norge

Vi lurade vädret och fjällvandrade medelst hyrbil istället. Stannade vid Torneträsk, kvällsfikade med underbar utsikt i Abisko fjällstation, träffade en Credokille från Umeå och shoppade loss i den ekologiska kiosken, svängde förbi Björkliden och Riksgränsen och när vi kom till Narvik vaknade H och var ledsen så då slog vi upp tältet på campingen med fjordutsikt (vi hade liggunderlag den här gången, när syster S och jag var där hade vi sopsäckar istället och det var ännu obekvämare.)
Idag har vi kört hela vackra vägen, regnmolnen hängde så pass tunga att vi inte kunde urskilja vad som var Lapporten på hemvägen heller.
Eller hem och hem - tydligen är det Kiruna som är hemma nu. Jag har gullbett receptionisten om att låta oss tälta två nätter till. Det är festival nu och de har haft så mycket problem med fylla tidigare år att tältare är portförbjudna... Men vi har ju hållit oss i skinnet de två tidigare nätterna här i veckan.
På Järnia hittade vi hörselkåpor för barn och på festivalområdet hittade vi en hel klunga ordningsvakter från Sorsele (klanen Sjöström) Henrik och Patrik och Ylva med flera. Och Umeås bästa trummis Thomas Hedlund som ska spela med Adam Tensta ikväll (jo, enligt mig är han snäppet bättre än A tillochmed;-)
Nu ska vi passa på att få upp tältet för en femte tältnatt innan regnet brakar lös igen. H har fått stor nytta av sina nya gummistövlar (som är fodrade och har spindeldekor).

Inga kommentarer: